.

Twee boeiende webinars op 16 februari en op 16 maart: Hoe start ik een taalbijstandsbeleid in mijn ziekenhuis?

Twee boeiende webinars op 16 februari en op 16 maart: Hoe start ik een taalbijstandsbeleid in mijn ziekenhuis?

Als zorgverlener moet je de taalbarrière wegnemen om kwaliteitsvolle en veilige zorg te kunnen bieden. Enkel als je elkaar goed begrijpt, kun je de juiste diagnose stellen en de patiënt informeren in het kader van de wet patiëntenrechten. 

Een transparant en duidelijk taalbijstandsbeleid in je ziekenhuis zorgt ervoor dat zorgverleners de juiste hulpmiddelen kunnen inzetten om de communicatie vlot te laten lopen. Dat kan gaan over een intercultureel bemiddelaar, sociaal tolk, informele tolken, anderstalige personeelsleden, vertaalapps, pictogrammen … 

Samen met Zorgnet-Icuro organiseert Kom op tegen Kanker twee webinars om ziekenhuizen te ondersteunen bij het uitwerken of het verbeteren van hun taalbijstandsbeleid in hun ziekenhuis. 


Deze webinars sluiten naadloos aan op de gids ‘Een taalbijstandsbeleid in jouw ziekenhuis’ die vorig jaar door Kom op tegen Kanker en Zorgnet-Icuro werd verspreid. 

Webinar 16 februari: een visie en een beleid rond taalondersteuning. Hoe pak ik dat aan?

  • Agentschap Integratie en Inburgering: hoe start ik met een taalbijstandsbeleid in mijn ziekenhuis? Welke voordelen en aandachtspunten zijn er? 
  • Met de ervaringen van Patricia Fruyt (diensthoofd patiëntenbegeleiding UZ Gent) en Joeri Demunck (manager patiëntenbegeleiding ZNA)

Inschrijven vóór 13 februari 2023

Webinar 16 maart: Welke taalondersteuning bestaat er en hoe maak ik mijn keuze?

  • Agentschap Integratie en Inburgering: welke soorten taalondersteuning bestaan er en wanneer zet ik welke taalondersteuning in?  
  • Met de ervaringen van Joeriska Hillaert (coördinator interculturele bemiddeling az groeninge) en Patricia Vrancken, diensthoofd patiëntenbegeleiding ZOL)

Inschrijven vóór 13 maart 2023

BETROUWBARE EN VERSTAANBARE INFORMATIE/ADVIES VERSTREKKEN OVER HET OPNAMEPROCES IN HET ZIEKENHUIS, DE SOCIALE WETGEVING, RECHTEN, JURIDISCHE ADMINISTRATIEVE ZAKEN, DE SOCIALE KAART EN HET GEZONDHEIDSZORG IN HET ALGEMEEN

Meer nieuws