.

Inspiratiedag Sociaal Werk en Sociaal Beleid in tijden van corona

Inspiratiedag Sociaal Werk en Sociaal Beleid in tijden van corona

De onderzoeksgroep Social Policy and Social Work (SPSW) aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) organiseert  de inspiratiedag Sociaal Werk en Sociaal Beleid waarin we bruggen bouwen tussen werkveld, beleid en onderzoek.

In deze tweede, online editie van de Inspiratiedag zoomen we in op het thema 'Sociaal werk en sociaal beleid in tijden van corona'. De coronacrisis heeft het sociaal werk en sociaal beleid voor nieuwe uitdagingen gezet, en oude problematieken opnieuw pijnlijk blootgelegd. Een moment van reflectie, waarbij we terugblikken naar wat gebeurd is en vooruit kijken naar wat komt, lijkt aangewezen. Samen met praktijkwerkers, beleidsmedewerkers en onderzoekers willen we nadenken over de gebeurtenissen en praktijken van de afgelopen maanden om lessen te trekken voor de toekomst. Want naast uitdagingen zagen we tijdens deze crisis vooral ook kansen. Kansen die we met beide handen willen aangrijpen om de sociaal werk- en beleidspraktijk verder te versterken.

Lees hier alles over de tweede editie

BETROUWBARE EN VERSTAANBARE INFORMATIE/ADVIES VERSTREKKEN OVER HET OPNAMEPROCES IN HET ZIEKENHUIS, DE SOCIALE WETGEVING, RECHTEN, JURIDISCHE ADMINISTRATIEVE ZAKEN, DE SOCIALE KAART EN HET GEZONDHEIDSZORG IN HET ALGEMEEN

Meer nieuws