.

"Zonder sociaal werkers zouden er veel mensen verloren lopen in de samenleving"

Naar aanleiding van werelddag sociaal werk op 15 maart organiseert Sterk Sociaal Werk activiteiten over heel Vlaanderen én lanceert ze een campagne met straffe verhalen van sterke sociale professionals. Zo ook van Annelies Henderick, verbonden aan UZ Gent 

Om naar uit te kijken: world social work day op 15 maart!

Op 15 maart is het World Social Work Day! Je mag je verwachten aan allerlei activiteiten in jouw regio in teken van World Social Work Day. De verschillende regionale platformen van Sterk Sociaal Werk zetten op die dag het sociaal werk in de kijker.  Voor meer info, volg #sterksociaalwerk op de sociale media.

 

Sterk sociaal werk in het ziekenhuis: 'Erken ons als gezondheidszorgberoep'

Sociaal werkers in een ziekenhuis begeleiden patiënten voor, tijdens en na hun opname. Helaas hebben ze niet in alle ziekenhuizen al een duidelijke plek verworven. Volgens Sofie Goderis en Fleur Bartsoen, allebei verantwoordelijk voor een sociale dienst, komt dit door het gebrek aan formele erkenning en financiering.  Lees hier het hele artikel.

 

Sociaal werk in het ziekenhuis

In sociaal.net verscheen op 28 september een artikel over sociaal werk in het ziekenhuis? 
Wie zijn ze? Wat doen ze? De collega Nancy Snauwaert uit het AZ Sint-Lucas in Brugge verwoordt op een zeer realistische manier waarvoor het sociaal werk in een ziekenhuis staat. Veel sociaal werkers zullen zich hierin ongetwijfeld herkennen.

Helder Recht Legal Info organieert een nieuwe reeks opleidingen voor sociaal werkers..

Dit najaar organiseert Helder Recht Legal Info een nieuwe reeks opleidingen die je als sociaal werker helpt navigeren doorheen complexe juridische thema's.

 Fris je kennis op over de volgende thema's:

  • Domicilie, referentie-adres en afvoering: hoe werkt het? (21 oktober 2021)
  • Vragen en rechten bij een levenseinde (09 november 2021)
  • Kind geboren in België: de verblijfsrechten (07 december 2021)
  • Verjaring en minnelijke invordering van consumentenschulden (16 december 202)

 Meer informatie kan vinden op de website:

https://www.helderrecht.be/nl/geplande-vormingen

BETROUWBARE EN VERSTAANBARE INFORMATIE/ADVIES VERSTREKKEN OVER HET OPNAMEPROCES IN HET ZIEKENHUIS, DE SOCIALE WETGEVING, RECHTEN, JURIDISCHE ADMINISTRATIEVE ZAKEN, DE SOCIALE KAART EN HET GEZONDHEIDSZORG IN HET ALGEMEEN

Meer nieuws